Contacto

Para consultas sobre la utilización de plantas etnobotánicas, o en caso de experimentar una situación adversa o dificultades de integración, consulta esta página. Para preguntas relacionadas con el apoyo legal, consulta esta página.

  • No ofrecemos sesiones de ayahuasca o iboga.
  • No recomendamos a personas que realicen sesiones.

    map mapa marcador ICEERS

    Oficina

    Carrer de Sepúlveda, 65 , Oficina 2, 08015 Barcelona, España +34 931 88 20 99
    marihuana fills hijos cannabis ICEERS

    La marihuana i la salut dels nostres fills

    30.10.2020

    Com a reacció a l’editorial publicat pel diari Ara el passat cap de setmana (25 octubre 2020, «La marihuana o com jugar a la ruleta russa amb la salut dels nostres fills»), Òscar Parés, com a representant de l’organització CANNABMED, va apuntar els següents arguments i demanar una rectificació a la directora del diari, Esther Vera, que ha firmat el desafortunat editorial:

     

    editorial marihuana

     

    • Utilitzar el concepte «la ruleta russa» al titular és desmesurat, tendenciós i esbiaixat. No tenim cap noticia de que mai ningú en tota la historia de la humanitat ha mort per consumir cànnabis. Quina justificació té utilitzar el concepte al titular sinó és la del morbo de la mort i el sensacionalisme?

    • La manera més eficaç de recuperar el control sobre el cànnabis (i que els adolescents no hi puguin accedir) és la regulació. De fet, és la il·legalitat la que dispara els riscos i facilita l’accés als menors. Les dades del Canadà, així ho recolzen: «Cannabis use among Canadian teens down since legalization, say researchers».

    • La majoria d’adolescents que proven el cànnabis no tenen cap problema amb el consum. Això és la norma i no l’excepció però a l’article es presenta al revés. Hi ha més brots psicòtics i d’altres malalties mentals relacionades amb el consum d’alcohol que cànnabis. En el cas que sí existís una relació causal entre el consum de cànnabis i l’esquizofrènia (que no està clar), es necessitaria que deixessin de consumir marihuana entre 3.000 i 5.000 usuaris «intensius», i entre 10.000 i 2.000 homes i dones joves amb qualsevol mena d’ús per a prevenir l’aparició d’1 sol cas d’esquizofrènia (2012, Sociedad Española de Patología Dual).

    • Els joves tenen una percepció del risc del cànnabis més acurada del que presenta l’article. Els alts índexs de prevalença de consum de cànnabis en població adolescent no es corresponen amb una baixa percepció del risc i caldrà buscar les causes de les altes prevalences de consum en altres indicadors (2017, GEPCA). Segurament, a la facilitat d’accés que ofereix un mercat no regulat.

    • La condició de possibilitat de la violència associada al mercat no regulat son les lleis prohibicionistes i la corrupció associada. Les morts i els Mossos corruptes es reduirien en un escenari de regulació (com la resta de mercats regulats). El Parlament de Catalunya va aprovar (2017) una llei pionera al món per millorar tots aquests aspectes (llei sobre associacions de persones consumidores de cànnabis) que és digna de menció a una editorial de l’ARA, encara que fos suspesa pel TC. A Catalunya s’han fet moltes coses per millorar aquesta situació i brillen per la seva absència a l’editorial.

    • Un periodisme rigorós i compromès amb la millora social no hauria de tirar de tòpics i d’arguments que no estan contrastats científicament. Atacar “la droga” és un recurs de tabloide. L’anàlisi crític està totalment absent a l’editorial de l’Ara. No es parla dels Clubs Socials de Cànnabis, que son originaris de Catalunya i ara s’estenen per tot el món. No es parla de que al 2001 el parlament va aprovar per unanimitat la regulació del cànnabis terapèutic. No es parla de com la societat civil pateix les conseqüències d’una llei nefasta. No es parla de l’elefant a l’habitació: que les drogues desapareixeran el dia que deixem de perseguir-les. Com va passar amb les bruixes.

    Foto: Bloom.express.

    Categories: Cannabis , Noticias , Cannabmed
    Tags: marihuana , ad , cannabis , salud